
Quesadilla’s met vegetarische kip en guacamole
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
42.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Courgette
400 gram Roerbakgroenten mais kidneybonen
320 gram Vegetarische kipstuckjes
150 gram Maïs
2 stuks Avocado
1 theelepel Limoensap
1 Teen Knoflook
1 bosje Koriander
8 stuks No fairytales wortel tortilla
150 gram Geraspte cheddar
150 gram Geraspte kaas jong belegen
100 gram Mayonaise
100 gram Hot sauce
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de courgetteblokjes 5 minuten. Voeg de roerbakgroenten toe en bak nog 5 minuten.
2. Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de vegetarische kipstukjes goudbruin. Voeg toe aan de groenten, samen met de maïs. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in een schaaltje.
3. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s. Prak het vruchtvlees met een vork en breng op smaak met zout, peper en het limoensap. Hak de knoflook en koriander fijn en meng door de avocado. Doe in een bakje en zet apart.
4. Haal de groenten en kip uit de pan en doe in een kom. Verwarm beide koekenpannen op middelhoog vuur en leg hierin een tortilla. Beleg met een handje van de geraspte cheddar en jong belegen kaas. Verdeel er de groenten en kip over, nog een handje kaas en sluit af met een tortilla. Bak eventueel met een deksel op de pan totdat de kaas aan de onderkant is gesmolten.
5. Draai de quesadilla’s om en herhaal bij de andere kant. Leg de eerste twee quesadilla’s op een groot bord en dek af met een tweede bord. Ga zo door met de resterende quesadilla’s tot alle ingrediënten op zijn.
6. Meng ondertussen de mayonaise met de hot sauce en doe in een schaaltje. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer samen met de guacamole en pittige mayonaise.
Meer recepten in de categorie