
Quesadilla's met kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
8 tortilla wraps
400 gram Kipblokjes
1 zakje Santa Maria Burrito Seasoning Mix
400 gram roerbakgroente champignons
1 stuk avocado
4 eetlepels zure room
75 gram geraspte kaas
1 bakje verse koriander
2 limoenen
1 scheutje zonnebloemolie
1 snuf vergemalen peper
1 snufje zout
1 pot Mexicaanse bonenmix
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden met de grillstand aan.
2. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de kipblokjes mooi bruin in.
3. Voeg de roerbakgroente toe en bak 2 minuten mee.
4. Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
5. Voeg de uitgelekte bonen toe, laat even doorpruttelen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
6. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg met de zure room toe aan de vulling.
7. Leg 4 wraps naast elkaar op een bakplaat, verdeel er de vulling over en bestrooi met de geraspte kaas.
8. Leg er een tortillawrap op en druk goed aan.
9. Plaats in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten, zodat de kaas mooi smelt.
10. Snijd in punten en bestrooi met gesneden koriander. Serveer de Quesadilla met kip met partjes limoen.
Meer recepten in de categorie