Quiche Lorraine - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (vriesvers), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 150 g gruyère kaas, geraspt
  • EXTRA quiche- of taartvorm (24 cm ø), bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200ºC en bekleed de taartvorm met het deeg.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 5 minuten bruin en knapperig uit. Verdeel het spek over de deegbodem.
Klop de eieren los met de room en meng met de kaas . Schenk het mengsel over het spek.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 35-40 minuten gaar. Laat de quiche uit de oven 5 minuten staan en snijd in mooie punten.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
23 g
vet
69 g
Kcal
835