
Quiche Lorraine
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
5 plakjes roomboterbladerdeeg (vriesvers), ontdooid
2 el olijfolie
250 g gerookte spekreepjes
4 eieren
200 ml slagroom
150 g gruyère kaas, geraspt
EXTRA quiche- of taartvorm (24 cm ø), bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200ºC en bekleed de taartvorm met het deeg.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 5 minuten bruin en knapperig uit. Verdeel het spek over de deegbodem.
Klop de eieren los met de room en meng met de kaas . Schenk het mengsel over het spek.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 35-40 minuten gaar. Laat de quiche uit de oven 5 minuten staan en snijd in mooie punten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
835 kcal
Vetten
69 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
31 gram