Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Ingrediënten

  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (vriesvers), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 150 g gruyère kaas, geraspt
  • EXTRA quiche- of taartvorm (24 cm ø), bakpapier
Quiche Lorraine product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC en bekleed de taartvorm met het deeg.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 5 minuten bruin en knapperig uit. Verdeel het spek over de deegbodem.
  3. Klop de eieren los met de room en meng met de kaas . Schenk het mengsel over het spek.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 35-40 minuten gaar. Laat de quiche uit de oven 5 minuten staan en snijd in mooie punten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 835
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Vet 69 g