Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met andijvie, gekaramelliseerde ui en tonijn

Quiche met andijvie, gekaramelliseerde ui en tonijn

Ingrediënten

  • 300 gram andijvie
  • 150 gram oude kaas
  • 300 gram verse spinazie
  • 6 plakken hartige taartdeeg
  • 4 stuks eieren
  • 150 ml melk
  • 250 gram crème fraîche
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 blikjes tonijn uit blik
  • 5 stuks rode uien
  • 2 theelepels gedroogde tijm
Quiche met andijvie, gekaramelliseerde ui en tonijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in ringen. Rasp de oude kaas, laat de tonijn uitlekken en ontdooi de plakken taartdeeg.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de rode ui samen met de tijm. Voeg na 4 minuten de balsamicoazijn en de honing toe. Roer voorzichtig om en laat op laag vuur 20 minuten karamelliseren.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de andijvie samen met de spinazie totdat deze geslonken is.
  5. Verdeel de plakken taartdeeg over een ingevet bakblik zodat de randjes iets overlappen. Duw de randjes goed op elkaar en prik met behulp van een vork gaatjes in het deeg.
  6. Klop ondertussen de eieren los en voeg de melk, de crème fraîche en de kaas toe.
  7. Meng de gekaramelliseerde ui met de andijvie, de spinazie en de tonijn en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Schenk vervolgens het eimengsel erover.
  8. Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 629
  • Eiwit 47 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 7