
Quiche met andijvie, gekaramelliseerde ui en tonijn
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
300 gram andijvie
150 gram oude kaas
300 gram verse spinazie
6 plakken hartige taartdeeg
4 stuks eieren
150 ml melk
250 gram crème fraîche
100 ml balsamicoazijn
2 eetlepels honing
2 blikjes tonijn uit blik
5 stuks rode uien
2 theelepels gedroogde tijm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in ringen. Rasp de oude kaas, laat de tonijn uitlekken en ontdooi de plakken taartdeeg.
3. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de rode ui samen met de tijm. Voeg na 4 minuten de balsamicoazijn en de honing toe. Roer voorzichtig om en laat op laag vuur 20 minuten karamelliseren.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de andijvie samen met de spinazie totdat deze geslonken is.
5. Verdeel de plakken taartdeeg over een ingevet bakblik zodat de randjes iets overlappen. Duw de randjes goed op elkaar en prik met behulp van een vork gaatjes in het deeg.
6. Klop ondertussen de eieren los en voeg de melk, de crème fraîche en de kaas toe.
7. Meng de gekaramelliseerde ui met de andijvie, de spinazie en de tonijn en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Schenk vervolgens het eimengsel erover.
8. Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2643 Kj
Calorieën
629 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
47 gram