

Quiche met broccoli en courgette
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
8.88 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Courgette
1 stuk Paprika
1 stuk Rode uien
1 stuk Broccoli
2 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Bladerdeeg
3 stuks Eieren
100 ml Slagroom
200 ml Halfvolle melk
75 gram PLUS Goudse geraspte kaas jong belegen
Bereidingswijze
1. Ook nodig: Cakeblik of quichevorm van 22cm
2. Verhit de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
3. Snij de courgette in halve maantjes, de paprika in reepjes, de rode ui in halve ringen en de broccoli in kleine roosjes.
4. Verdeel dit op een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier de olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten af in de oven, tot de groenten beetgaar zijn.
5. Beleg intussen je bakvorm met de bladerdeeg, snijd de overhangende delen weg of vouw terug. Klop intussen ook de eieren met de room en de melk op tot een egale massa, breng op smaak met peper en zout en meng als laatste de kaas hier doorheen.
6. Verdeel de geroosterde groenten over de bladerdeeg en schenk het eimengsel hierop.
7. Bak 30 tot 40 minuten af, tot de bladerdeeg goudbruin is en het ei gestold is. Laat kort afkoelen en snij dan in stukken.
Meer recepten in de categorie