
Quiche met groene groente en kaas
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram prei
1 courgette
100 gram PLUS Klaverland jong belegen 48+
1 teentje knoflook
1 handje walnoten
5 PLUS vrije uitloopeieren middelgroot
125 ml crème fraîche
1 theelepel tijm
200 gram gesneden andijvie
1 rol bladerdeeg
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier.
2. Halveer de prei over de lengte, spoel af onder de kraan en snijd in halve ringen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de kaas. Pel en pers de knoflook. Hak de walnoten grof.
3. Kluts de eieren en meng met de crème fraîche en de tijm. Breng op smaak met versgemalen peper.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette aan. Voeg de knoflook, de prei, de andijvie en de walnoten toe en roerbak tot de groenten kleuren.
5. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
6. Verdeel het groente mengsel over de springvorm, schenk het eimengsel erop en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de quiche in de oven in ongeveer 45 - 50 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2483 Kj
Calorieën
591 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie