Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met groene groente en kaas

Quiche met groene groente en kaas

Ingrediënten

  • 500 gram prei
  • 1 courgette
  • 100 gram PLUS Klaverland jong belegen 48+
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje walnoten
  • 5 PLUS vrije uitloopeieren middelgroot
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 theelepel tijm
  • 200 gram gesneden andijvie
  • 1 rol bladerdeeg
Quiche met groene groente en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. 2. Halveer de prei over de lengte, spoel af onder de kraan en snijd in halve ringen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de kaas. Pel en pers de knoflook. Hak de walnoten grof.
  3. 3. Kluts de eieren en meng met de crème fraîche en de tijm. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette aan. Voeg de knoflook, de prei, de andijvie en de walnoten toe en roerbak tot de groenten kleuren.
  5. 5. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. 6. Verdeel het groente mengsel over de springvorm, schenk het eimengsel erop en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de quiche in de oven in ongeveer 45 - 50 minuten goudbruin en gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 591
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 37 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 8