
Quiche met spekjes en spinazie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram champignons
250 gram spekreepjes
5 stuks eieren
100 gram geraspte kaas
500 gram verse spinazie
125 ml crème fraîche
1 rol bladerdeeg
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleed met een vel bakpapier.
2. Snijd de champignons in vieren. Kluts de eieren en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
3. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
4. Bak in dezelfde pan de champignons en voeg zodra ze bruin kleuren de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is en laat alles uitlekken in een vergiet. Let op: zorg dat al het vocht eruit gelekt is, anders wordt de quiche te nat. Meng met de spekreepjes.
5. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
6. Verdeel het spinazie mengsel over de springvorm, schenk het eimengsel erop en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de quiche in de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3242 Kj
Calorieën
772 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
37 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
49 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
33 gram