Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche met spekjes en spinazie

Quiche met spekjes en spinazie

Ingrediënten

  • 400 gram champignons
  • 250 gram spekreepjes
  • 5 stuks eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 500 gram verse spinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 rol bladerdeeg
Quiche met spekjes en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleed met een vel bakpapier.
  2. 2. Snijd de champignons in vieren. Kluts de eieren en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  3. 3. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  4. 4. Bak in dezelfde pan de champignons en voeg zodra ze bruin kleuren de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is en laat alles uitlekken in een vergiet. Let op: zorg dat al het vocht eruit gelekt is, anders wordt de quiche te nat. Meng met de spekreepjes.
  5. 5. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
  6. 6. Verdeel het spinazie mengsel over de springvorm, schenk het eimengsel erop en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de quiche in de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 772
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 49
  • Vet 37 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 9