Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quiche van rode biet, geitenkaas en tijm

Quiche van rode biet, geitenkaas en tijm

Ingrediënten

  • 500 gram rode bieten
  • 1 stuk appel
  • 150 gram geitenkaas
  • 5 vellen bladerdeegvellen
  • 1 stuk rode ui
  • 3 stuks eieren
  • 1 theelepel tijm
  • 1 handje walnoot
  • 75 gram veldsla
  • 75 ml slagroom
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
Quiche van rode biet, geitenkaas en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + springvorm
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de bladerdeegvellen.
  3. 2. Pel de rode ui en snijd in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de rode ui met de tijm 5 minuten. Snijd de rode bieten in stukken en bak 4 minuten mee.
  4. 3. Bekleed een springvorm met bladerdeeg en maak een opstaande rand. Verdeel het rode bietenmengsel samen met de erwten over het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas over de bieten. Klop de eieren met de slagroom en giet over de quiche. Garneer met de walnoten en plaats de quiche 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. 4. Snijd de appel in dunne reepjes en meng met de veldsla.
  6. 5. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 367
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 6