
Quiche van rode biet, geitenkaas en tijm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram rode bieten
1 stuk appel
150 gram geitenkaas
5 vellen bladerdeegvellen
1 stuk rode ui
3 stuks eieren
1 theelepel tijm
1 handje walnoot
75 gram veldsla
75 ml slagroom
100 gram tuinerwten (diepvries)
Bereidingswijze
+ springvorm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de bladerdeegvellen.
2. Pel de rode ui en snijd in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de rode ui met de tijm 5 minuten. Snijd de rode bieten in stukken en bak 4 minuten mee.
3. Bekleed een springvorm met bladerdeeg en maak een opstaande rand. Verdeel het rode bietenmengsel samen met de erwten over het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas over de bieten. Klop de eieren met de slagroom en giet over de quiche. Garneer met de walnoten en plaats de quiche 45 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Snijd de appel in dunne reepjes en meng met de veldsla.
5. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1544 Kj
Calorieën
367 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie