
Quinoa met avocado en spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
225 gram quinoa
1 avocado (geschild, in plakjes)
1 citroen (uitgeperst)
1 theelepel chilipepervlokken
75 gram pijnboompitten
75 milliliter olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 sjalot (gesnipperd)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
500 gram spinazie (panklaar)
Bereidingswijze
1. Spoel de quinoa af en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe door.
2. Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap en de helft van de chilivlokken en zet apart.
3. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
4. Verhit een beetje olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook, het sjalotje, de overige chilivlokken en de komijn. Roerbak de spinazie 2-3 minuten mee.
5. Laat het spinanaziemengsel indien nodig een beetje uitlekken en schep het met de rest van het citroensap en de avocado door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.
6. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met gebakken zalm, varkensfiletlapjes of een spiegelei.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie