
Quinoa-salade met bloemkool en currydressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Indiaas
Ingrediënten
200 gram quinoa
1 bloemkool
200 gram kikkererwten (uitgelekt)
1 eetlepel honing
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
4 eetlepels olijfolie
200 gram Griekse yoghurt
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel kerriepoeder
0.5 citroenen (sap)
1 bosje munt (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
2. Snijd de bloemkool in stronkjes. Verdeel de bloemkool en kikkererwten over 2 bakplaten. Meng de honing met de komijn en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met een snuf zout. Besprenkel de bloemkool en kikkererwten met de honingdressing en schep om zodat alles bedekt is. Rooster circa 40 minuten in de oven en schep halverwege om.
3. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, kerrie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng de quinoa met de overige olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Roer de geroosterde bloemkool en kikkererwten erdoor. Besprenkel met de currydressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
48 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie