
Quinoa salade met geitenkaas, rucola en zuidvruchten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
300 gram quinoa
0.5 flespompoenen
100 gram verse geitenkaas
50 gram rucola
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels gedroogde abrikozen
4 eetlepels geroosterde amandelen
4 takjes verse munt
4 takjes koriander
1 sap en rasp van 1 limoen
1 scheutje olijfolie
1 beetje peper en zout
Bereidingswijze
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, laat goed uitlekken en laat iets afkoelen.
2. Maak de flespompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rooster in een koekenpan in een scheutje olijfolie tot het mooi bruin is en zacht geworden is.
3. Hak de amandelen grof en snijd de abrikozen in stukjes. Verkruimel de geitenkaas.
4. Meng de quinoa met de pompoen, de rucola, de geitenkaas, de rozijnen, de abrikozen en de amandelen.
5. Voeg een flinke scheut olijfolie en het sap en rasp van de limoen toe.
6. Kruid met zout en peper en meng goed door elkaar.
Meer recepten in de categorie