
Quinoa salade met zoete aardappel en knapperige groenten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
0,5 stuk spitskool
300 gram haricots verts
2 blikjes maïskorrels
1 bosje platte peterselie
250 gram quinoa
1 stuk rode ui
3 gram zoete aardappelen
100 gram feta
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes en verwijder de uiteindes van de haricots verts. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Verkruimel de feta en hak de peterselie grof. Laat de mais uitlekken en spoel af.
3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 5 - 7 minuten.
5. Meng de quinoa met de spitskool, de haricots verts, de mais, de peterselie, de rode ui en de zoete aardappel. Beng op smaak met versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie en het sap van de citroen.
6. Verdeel de salade over een grote schaal en garneer met de feta.
Tip: Lekker met geroosterde pompoenpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1475 Kj
Calorieën
351 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie