Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quinoa salade met zoete aardappel en knapperige groenten

Quinoa salade met zoete aardappel en knapperige groenten

Ingrediënten

  • 0,5 stuk spitskool
  • 300 gram haricots verts
  • 2 blikjes maïskorrels
  • 1 bosje platte peterselie
  • 250 gram quinoa
  • 1 stuk rode ui
  • 3 gram zoete aardappelen
  • 100 gram feta
  • 1 stuk citroen
Quinoa salade met zoete aardappel en knapperige groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes en verwijder de uiteindes van de haricots verts. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Verkruimel de feta en hak de peterselie grof. Laat de mais uitlekken en spoel af.
  3. 3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 5 - 7 minuten.
  5. 5. Meng de quinoa met de spitskool, de haricots verts, de mais, de peterselie, de rode ui en de zoete aardappel. Beng op smaak met versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie en het sap van de citroen.
  6. 6. Verdeel de salade over een grote schaal en garneer met de feta.
  7. Tip: Lekker met geroosterde pompoenpitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 351
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 9