
Quinoasalade met blauwe bessen en kipdijfilet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
75.58 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Flespompoen
200 gram Quinoa
4 stuks Kipdijfilets
100 gram Ontbijtspek
1 bosje Peterselie
70 gram Pecannoten
6 stuks Gedroogde abrikozen
50 gram Veldsla
250 gram Blauwe bessen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 x 2 centimeter. Meng met olijfolie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 10 minuten in de oven.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Wrijf de kipdijfilets in met olijfolie, peper en zout en leg ze op de pompoen. Rooster 15-20 minuten mee in de oven, tot de pompoen en kip gaar zijn.
3. Verwarm ondertussen een ruime koekenpan met het ontbijtspek. Bak krokant in het eigen vet, laat iets uitlekken op keukenpapier en scheur in grove stukken. Hak ondertussen de peterselie fijn en de pecannoten grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
4. Giet de quinoa af en breng op smaak met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, zout en peper. Meng er de pompoen, ontbijtspek, peterselie, pecannoten, abrikozen, veldsla en blauwe bessen. Verdeel over vier borden en leg er de kipdijfilets bovenop. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie