Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rabarber met honing-pecannoten en ijs

Rabarber met honing-pecannoten en ijs

Ingrediënten

  • 300 g rabarber
  • 3 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 50 g pecannoten
  • 1-2 tl vloeibare honing
  • 4 bollen slagroomijs
  • bakplaat
  • bakpapier
Rabarber met honing-pecannoten en ijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Maak de rabarber schoon. Snijd het onderste harde stuk en restblad eraf. Schil de stengels dun met een dunschiller. Snijd in stukken van 6 cm. Verdeel de rabarber over de bakplaat. Strooi er de suiker over en besprenkel met de olijfolie.
  2. Rooster de rabarber in de voorverwarmde oven in 25 minuten zacht en zoet. Rooster intussen in een koekenpan de pecannoten tot ze geuren. Schep de honing erdoor en bak nog 1 minuut tot de honing aan de noten plakt en gekarameliseerd is. Schud de noten op een snijplank met bakpapier. Laat ze afkoelen en hak grof.
  3. Verdeel de warme rabarber over 4 borden. Schep er een bol ijs bij en bestrooi met de honing-pecannoten.

Variatie

Vervang de pecannoten door hazel- of walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 280
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 18 g