Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rabarber met honing-pecannoten en ijs

Rabarber met honing-pecannoten en ijs

Rabarber met honing-pecannoten en ijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g rabarber
  • 3 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 50 g pecannoten
  • 1-2 tl vloeibare honing
  • 4 bollen slagroomijs
  • bakplaat
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Maak de rabarber schoon. Snijd het onderste harde stuk en restblad eraf. Schil de stengels dun met een dunschiller. Snijd in stukken van 6 cm. Verdeel de rabarber over de bakplaat. Strooi er de suiker over en besprenkel met de olijfolie.
Rooster de rabarber in de voorverwarmde oven in 25 minuten zacht en zoet. Rooster intussen in een koekenpan de pecannoten tot ze geuren. Schep de honing erdoor en bak nog 1 minuut tot de honing aan de noten plakt en gekarameliseerd is. Schud de noten op een snijplank met bakpapier. Laat ze afkoelen en hak grof.
Verdeel de warme rabarber over 4 borden. Schep er een bol ijs bij en bestrooi met de honing-pecannoten.
Variatie
Vervang de pecannoten door hazel- of walnoten.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
24 g
vet
18 g
Kcal
280