
Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
150 milliliter rode wijn
2 eetlepels honing
200 gram ricotta
0.5 eetlepels tijm (alleen de blaadjes)
1 eetlepel olijfolie
1 kleine radicchio
4 verse vijgen
50 gram pistachenoten (gepeld)
6 zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
Bereidingswijze
1. Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop.
2. Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie.
3. Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren.
4. Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten.
5. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
6. Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover.
7. Sprenkel de honing-wijnsiroop erover en bestrooi met de noten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
330 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie