
Radijsjesstamppot met spekjes en noten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
1500 gram aardappels (geschild, in stukken)
2 bossen radijsjes
25 gram boter
200 gram magere spekreepjes
50 gram walnoten (grof gehakt)
125 milliliter demi crème fraîche
2 eetlepels verse bieslook (gehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes.
2. Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan.
3. Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor.
4. Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche.
5. Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
77 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie