
Radijsstamppot met salami
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
1.5 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
4 bosjes radijsjes
50 gram boter
2 eetlepels arachideolie
300 gram salami (in reepjes)
125 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels gaar. Was de radijsjes met loof. Snijd het loof eraf en houd apart. Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakjes.
2. Verhit de boter en de olie en bak hierin de radijsplakjes circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de salami toe en bak deze 2-3 minuten mee. Snijd het radijsloof fijn.
3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schep het radijsmengsel met het bakvet en het radijsloof door de aardappelpuree.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
840 kcal
Vetten
51 gram
Waarvan verzadigd vet
24 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie