
Ragù alla bolognese con spaghetti
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
100 gram pancetta (in reepjes)
500 gram rundergehakt
1 basisrecept soffritto
400 gram tomatenblokjes (blik)
200 milliliter rode wijn
350 gram spaghetti
125 milliliter kookroom
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en bak hierin de pancetta 2-3 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het in circa 10 minuten rul.
3. Schep de soffritto erdoor en verwarm circa 2 minuten.
4. Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
5. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti met de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1030 kcal
Vetten
61 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
41 gram
Meer recepten in de categorie