
Ragù alla bolognese met spaghetti
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
100 gram pancetta (in reepjes)
500 gram rundergehakt
1 keer basisrecept soffritto
1 blik tomatenblokjes
200 milliliter rode wijn
350 gram spaghetti
125 milliliter kookroom
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en bak hierin de pancetta 2-3 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het in circa 10 minuten rul.
3. Schep de soffritto (zie basisrecept soffritto) erdoor en verwarm circa 2 minuten.
4. Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
5. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
6. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met zout en peper.
7. Serveer de spaghetti met de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1020 kcal
Vetten
55 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
42 gram
Meer recepten in de categorie