
Ramen (Japanse noedelsoep)
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram udon noedels
500 gram oosterse roerbakgroenten
300 gram runderreepjes
125 gram taugé
0.5 bosjes koriander
1 limoen
1 eetlepel sesamzaad
4 eieren (halfzacht gekookt)
1 liter runderbouillon
4 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze
1. Hak de koriander grof, meng met de taugé, breng op smaak met wat limoensap, peper en zout.
2. Verwarm een grote wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Laat goed heet worden en bak er de rundvleesreepjes kort in aan.
3. Schep de reepjes uit de pan en wok er de groenten in en blus af met de bouillon.
4. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking en doe ze alvast in de kommetjes.
5. Schep de bouillon en de groenten er overheen en schep de reepjes er bovenop.
6. Serveer met de taugé en koriander. Bestrooi met wat sesamzaad. Breng je soep eventueel verder op smaak met sojasaus.
Meer recepten in de categorie