

Ravioli alla norma
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
10.78 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Aubergine
1 stuk Gele uien
800 gram Gepelde tomaten
1 eetlepel Rode wijnazijn
1 theelepel Suiker
2 theelepel Oregano
500 gram Ravioli met ricotta
50 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer beide kanten met olijfolie. Rooster in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
2. Snipper ondertussen de gele ui. Verwarm een pan met een scheut olijfolie op zacht tot middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg de gepelde tomaten toe en plet voorzichtig met een vork of pureestamper. Zet het vuur hoog en breng op smaak met de azijn, suiker, oregano, zout en peper. Laat 15 minuten pruttelen of tot de rest van de ingrediënten klaar zijn.
3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de ravioli volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en roer de tomatensaus erdoorheen. Schep voorzichtig de helft van de aubergine erdoor.
4. Verdeel de ravioli alla norma over 4 borden en garneer met de rucola en resterende aubergine.
Meer recepten in de categorie