Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ravioli alla norma

Ravioli alla norma

Ingrediënten

  • 2 stuks Aubergine
  • 1 stuk Gele uien
  • 800 gram Gepelde tomaten
  • 1 eetlepel Rode wijnazijn
  • 1 theelepel Suiker
  • 2 theelepel Oregano, gedroogd
  • 500 gram Ravioli met ricotta
  • 50 gram Rucola
Ravioli alla norma  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer beide kanten met olijfolie. Rooster in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  2. 2. Snipper ondertussen de gele ui. Verwarm een pan met een scheut olijfolie op zacht tot middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg de gepelde tomaten toe en plet voorzichtig met een vork of pureestamper. Zet het vuur hoog en breng op smaak met de azijn, suiker, oregano, zout en peper. Laat 15 minuten pruttelen of tot de rest van de ingrediënten klaar zijn.
  3. 3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de ravioli volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en roer de tomatensaus erdoorheen. Schep voorzichtig de helft van de aubergine erdoor.
  4. 4. Verdeel de ravioli alla norma over 4 borden en garneer met de rucola en resterende aubergine.

    Voedingswaarde

  • Kcal 451
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 4