
Ravioli met kastanjechampignons en salade caprese
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram ravioli (pasta)
4 stuks trostomaten
250 gram mozzarella
75 gram rucola
500 gram kastanjechampignons
6 takjes verse tijm
1 stuk sjalot
1 teentje knoflook
3 eetlepels balsamicoazijn
1 handje hazelnoot
30 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de kastanjechampignons in vieren en hak de hazelnoten grof. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Rasp de Grana Padano.
2. Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de kastanjechampignons, de balsamicoazijn en de tijm toe en bak 8 minuten.
4. Leg voor de salade caprese de plakken mozzarella en tomaat dakpansgewijs op een bord en leg de rucola in het midden. Schenk een extra vierge olijfolie erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Schep de ravioli op de borden, verdeel de kastanjechampignons erover. Garneer met de Grana Padano en de hazelnoten en serveer met de salade caprese.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1542 Kj
Calorieën
366 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie