Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ravioli met kastanjechampignons en salade caprese

Ravioli met kastanjechampignons en salade caprese

Ingrediënten

  • 500 gram ravioli (pasta)
  • 4 stuks trostomaten
  • 250 gram mozzarella
  • 75 gram rucola
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 handje hazelnoot
  • 30 gram parmezaanse kaas
Ravioli met kastanjechampignons en salade caprese product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de kastanjechampignons in vieren en hak de hazelnoten grof. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Rasp de Grana Padano.
  2. 2. Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de kastanjechampignons, de balsamicoazijn en de tijm toe en bak 8 minuten.
  4. 4. Leg voor de salade caprese de plakken mozzarella en tomaat dakpansgewijs op een bord en leg de rucola in het midden. Schenk een extra vierge olijfolie erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. 5. Schep de ravioli op de borden, verdeel de kastanjechampignons erover. Garneer met de Grana Padano en de hazelnoten en serveer met de salade caprese.

    Voedingswaarde

  • Kcal 366
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 5