Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ravioli met paddenstoelen en gepocheerd ei

Ravioli met paddenstoelen en gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 4 stuks Eieren
  • 250 gram Champignons
  • 150 gram Oesterzwammen
  • 1 bosje Peterselie
  • 500 gram Verse ravioli naar smaak
  • 50 gram Rucola
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
Ravioli met paddenstoelen en gepocheerd ei  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook. Bekleed een klein bakje met vershoudfolie en besprenkel met olijfolie. Breek hierin een ei en draai de folie dicht, zodat je een pakketje met ei hebt. Doe dit bij de rest van de eieren. Pocheer de eieren in ongeveer 4-5 minuten, zodat het eiwit gestold is maar de binnenkant nog zacht. Haal de eieren uit het water en leg direct in een kom met ijskoud water.
  2. 2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen zodat ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  3. 3. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de gevulde pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Breng de rucola op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. Breng de paddenstoelen op smaak met citroenrasp en peterselie.
  4. 4. Haal de eitjes uit de folie. Giet de pasta voorzichtig af. Meng de paddenstoelen erdoor en verdeel over 4 diepe borden. Garneer met de rucola en leg op elk bord een eitje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 319
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 3