

Ravioli met paddenstoelen en gepocheerd ei
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
10.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Eieren
250 gram Champignons
150 gram Oesterzwammen
1 bosje Peterselie
500 gram Verse ravioli naar smaak
50 gram Rucola
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Bekleed een klein bakje met vershoudfolie en besprenkel met olijfolie. Breek hierin een ei en draai de folie dicht, zodat je een pakketje met ei hebt. Doe dit bij de rest van de eieren. Pocheer de eieren in ongeveer 4-5 minuten, zodat het eiwit gestold is maar de binnenkant nog zacht. Haal de eieren uit het water en leg direct in een kom met ijskoud water.
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen zodat ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de peterselie fijn.
3. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de gevulde pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Breng de rucola op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. Breng de paddenstoelen op smaak met citroenrasp en peterselie.
4. Haal de eitjes uit de folie. Giet de pasta voorzichtig af. Meng de paddenstoelen erdoor en verdeel over 4 diepe borden. Garneer met de rucola en leg op elk bord een eitje.
Meer recepten in de categorie