
Regenboog groentespiesjes
8 pers.
Ingrediënten
halve rode, oranje, gele en groene paprika
halve winterwortel
kwart courgette
8 rode cherrytomaatjes
8 gele cherrytomaatjes
8 kleine krielaardappeltjes in de schil
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kruidenmix voor Hollandse groenten (Euroma)
Extra nodig: 8 lange houten prikkers
Bereidingswijze
Snijd de paprika’s in stukjes van 2x2 cm, houd de kleuren apart. Schil de wortel en snijd in 8 plakjes van een 0,5 cm. Snijd de courgette in 4 plakken van 1 cm en halveer ze.
Rijg de groenten op kleur na elkaar aan een spies, begin met rood en vervolgens oranje, geel, groen en eindig met een aardappeltje.
Bestrijk de spiesjes met olie en bestrooi met kruidenmix voor Hollandse groenten (Euroma).
Gril de spiesjes in 10 minuten gaar op de BBQ, keer ze regelmatig om.
Variatietip!
Week de prikkers eerst in water zodat ze niet verbranden op de bbq.
Meer recepten in de categorie