Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Regenboog groentespiesjes

Regenboog groentespiesjes

Ingrediënten

  • halve rode, oranje, gele en groene paprika
  • halve winterwortel
  • kwart courgette
  • 8 rode cherrytomaatjes
  • 8 gele cherrytomaatjes
  • 8 kleine krielaardappeltjes in de schil
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kruidenmix voor Hollandse groenten (Euroma)
  • Extra nodig: 8 lange houten prikkers
Regenboog groentespiesjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s in stukjes van 2x2 cm, houd de kleuren apart. Schil de wortel en snijd in 8 plakjes van een 0,5 cm. Snijd de courgette in 4 plakken van 1 cm en halveer ze.
  2. Rijg de groenten op kleur na elkaar aan een spies, begin met rood en vervolgens oranje, geel, groen en eindig met een aardappeltje.
  3. Bestrijk de spiesjes met olie en bestrooi met kruidenmix voor Hollandse groenten (Euroma).
  4. Gril de spiesjes in 10 minuten gaar op de BBQ, keer ze regelmatig om.

Variatie

Week de prikkers eerst in water zodat ze niet verbranden op de bbq.