
Regenboog lunchtrommel
1 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
2 snoepgoed komkommertjes
½ appel
1 trosje rode druiven
6 snoeptomaatjes
1 el bruine amandelen (bakje 100 g)
2 sneetjes volkorenbrood
PLUS margarine Goed begin
1 plak 30+ kaas
1 el 100% pindakaas
Bereidingswijze
1 Snijd de komkommertjes in de lengte in 4 dunne sticks. Halveer de halve appel ongeschild, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Verdeel de komkommer, de appelpartjes, gehalveerde druiven en gehalveerde snoeptomaatjes en de amandelen over de verschillende compartimenten.
2 Bestrijk de sneetjes brood met margarine, beleg eentje met kaas en de ander met pindakaas. Halveer, leg op elkaar en snijd doormidden. Steek in elk kwart stukje brood een prikker.
Variatietip!
TIP: Vervang het brood door luchtige volkoren crackers (PLUS) en doe wat hummus in een bakje. Dan kun je de crackers in de hummus dippen. | TIP: Gebruik papieren of siliconen cupcakevormpjes als compartimenten en leg alles zo veel mogelijk op kleur, als een regenboog. | LET OP: Amandelen vanaf 5 jaar of ouder, omdat tandjes anders niet sterk genoeg zijn om amandelen fijn te kauwen en dan kunnen ze zich verslikken en stikken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
526 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie