
Regenboog rauwkostsandwich met Korenlanders zonnevloer
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
150 g gesneden rode kool (zak, 300 g)
1 el witte wijnazijn
1 el olijfolie extra vergine
12 sneetjes volkoren zonnevloer (Korenlanders)
4 el mayonaise
4 el hummus
4 trostomaten
1 gele paprika
4 snackkomkommers
100 g rauwkost wortel julienne
4 el groene pesto (Biologisch PLUS)
4-8 blaadjes kropsla
Benodigdheden: 8 satéprikkers
Bereidingswijze
1 Besprenkel de rode kool met de azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk 8 sneetjes brood dun met mayonaise aan 1 kant en de overige 4 sneetjes aan beide kanten met hummus.
2 Snijd de trostomaten in plakjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne, lange repen. Snijd de snackkomkommers in de lengte in dunne plakjes.
3 Beleg de 4 sneetjes brood met mayonaise met rode kool, tomaat en wortel. Leg het hummus-sneetje erop, beleg met paprika, snackkomkommer, groene pesto en sla. Dek af met de laatste sneetjes met mayonaise naar beneden en halveer ze. Steek in elke helft een satéprikker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
649 kcal
Vetten
40 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
19 gram