
Rendangballetjes met rijst en sperziebonen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Indonesisch
Ingrediënten
300 gram zilvervliesrijst
4 runderbraadworsten
1 bakje rendang boemboe (95 gram)
200 milliliter kokosmelk
800 gram sperziebonen (koelvers, gebroken)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.
2. Verwijder intussen het vel van de worsten en draai van het vlees 12 balletjes. Verhit 2 el zonne- bloemolie in een hapjespan en fruit de boemboe 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in ca. 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de kokosmelk en 150 ml heet water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. stoven op een lage stand met het deksel op de pan.
3. Kook intussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar.
4. Verdeel de rijst, sperziebonen en rendangballetjes met de saus over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
749 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
69 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie