
Reuzen cookie-ei
8 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
100 g boter
200 g PLUS FeestMoment Gemengde chocolade eitjes (puur, melk, wit)
100 g lichtbruine basterdsuiker
50 g fijne kristalsuiker
1 ei
200 g bloem
4 el gekleurde sprinkles (Regenboogfantasie, bus 152 gram, Dr. Oetker) + 1 tl extra
mixer
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Hak de chocolade eitjes grof. Schenk de gesmolten boter in een mengkom en laat iets afkoelen. Voeg de basterden kristalsuiker toe en klop met de mixer tot een gladde massa. Mix het ei erdoor en klop de bloem er kort door. Spatel de sprinkles en de chocolade erdoor. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een ei van ca. 30 x 24 cm. Bak de cookie in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Het mag in het midden nog wat zacht zijn, dat maakt de cookie eenmaal afgekoeld lekker chewy.
Laat iets afkoelen en bestrooi met een theelepel sprinkles. Lekker met een bolletje ijs.
Variatietip!
Teken met een potlood een mal van het reuzenei op het bakpapier. Zo krijgt je koek de perfecte vorm!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
5 gram