Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Reuzen cookie-ei

Reuzen cookie-ei

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 200 g PLUS FeestMoment Gemengde chocolade eitjes (puur, melk, wit)
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 4 el gekleurde sprinkles (Regenboogfantasie, bus 152 gram, Dr. Oetker) + 1 tl extra
  • mixer
  • bakpapier
Reuzen cookie-ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Hak de chocolade eitjes grof. Schenk de gesmolten boter in een mengkom en laat iets afkoelen. Voeg de basterden kristalsuiker toe en klop met de mixer tot een gladde massa. Mix het ei erdoor en klop de bloem er kort door. Spatel de sprinkles en de chocolade erdoor. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een ei van ca. 30 x 24 cm. Bak de cookie in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Het mag in het midden nog wat zacht zijn, dat maakt de cookie eenmaal afgekoeld lekker chewy.
  3. Laat iets afkoelen en bestrooi met een theelepel sprinkles. Lekker met een bolletje ijs.

Variatie

Teken met een potlood een mal van het reuzenei op het bakpapier. Zo krijgt je koek de perfecte vorm!

    Voedingswaarde

  • Kcal 415
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 55 g
  • Vet 19 g