
Rib-/Haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 fles(jes) bakboter
4 stuk(ken) rib-/haaskarbonades
1 zak(je) Stroganoffsaus
1 pak(ken) PLUS Basmati rijst (Fairtrade)
1 pot(ten) peper en zout
1 pak(je) tomatenblokjes
300 g panklare sperziebonen
1 pak(je) spekreepjes
Bereidingswijze
Kruid de karbonades met peper en zout. Verhit een koekenpan met boter en bak de karbonades goudbruin en net gaar.
Kook ondertussen de rijst met wat zout net gaar en laat onder een deksel uitstomen. 
 Kook de sperziebonen in water met wat zout net gaar. Giet ze af, spoel koud en snijd fijn.
Bak vervolgens de spekreepjes krokant in een koekenpan, voeg de boontjes er aan toe en warm door. Op het laatst de tomaatblokjes toevoegen en op smaak brengen met peper.
Verwarm de stroganoffsaus in een pannetje.
Schep de groenten en rijst op de borden en leg de karbonade erbij.
 Giet als laatste de jus over het vlees.
Variatietip!
Wijntip: Pinot Noir Vieilles Vignes
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
434 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
30 gram