Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rib-/Haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten

Rib-/Haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten

Rib-/Haaskarbonade Stroganoff met rijst en groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 fles(jes) bakboter
  • 4 stuk(ken) rib-/haaskarbonades
  • 1 zak(je) Stroganoffsaus
  • 1 pak(ken) PLUS Basmati rijst
  • 1 pot(ten) peper en zout
  • 1 pak(je) tomatenblokjes
  • 300 g panklare sperziebonen
  • 1 pak(je) spekreepjes
Bereiden
Kruid de karbonades met peper en zout. Verhit een koekenpan met boter en bak de karbonades goudbruin en net gaar.
Kook ondertussen de rijst met wat zout net gaar en laat onder een deksel uitstomen. Kook de sperziebonen in water met wat zout net gaar. Giet ze af, spoel koud en snijd fijn.
Bak vervolgens de spekreepjes krokant in een koekenpan, voeg de boontjes er aan toe en warm door. Op het laatst de tomaatblokjes toevoegen en op smaak brengen met peper.
Verwarm de stroganoffsaus in een pannetje.
Schep de groenten en rijst op de borden en leg de karbonade erbij. Giet als laatste de jus over het vlees.
Variatie
Wijntip: Pinot Noir Vieilles Vignes

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
24 g
vet
25 g
Kcal
434