
Ribeye met pecorino en rucola
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 g ribeye (PLUS FeestMoment), op kamertemperatuur
1 teen knoflook
4 el olijfolie extra vierge
1 rode peper
1 el gedroogde rozemarijn
½ stukje pecorino kaas
1 zakje luxe rucola slamelange
Benodigdheden: grillpan
Bereidingswijze
1 Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en leg het vlees in de pan. Grill in ca. 5 min. mooi rosé en keer halverwege (of korter als je een rare ribeye lekker vindt).
2 Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de groene steelaanzet van de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de knoflook, rode peper en de rozemarijn met de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout.
3 Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten. Schaaf de kaas in flakes met een dunschiller. Verdeel de sla over 4 borden of een grote schaal. Snijd het vlees in plakjes en verdeel ze over de sla. Besprenkel met de olie en bestrooi met de kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
32 gram