Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribeye met pecorino en rucola

Ribeye met pecorino en rucola

Ingrediënten

  • 500 g ribeye (PLUS FeestMoment), op kamertemperatuur
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 rode peper
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • ½ stukje pecorino kaas
  • 1 zakje luxe rucola slamelange
  • Benodigdheden: grillpan
Ribeye met pecorino en rucola product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en leg het vlees in de pan. Grill in ca. 5 min. mooi rosé en keer halverwege (of korter als je een rare ribeye lekker vindt).
  2. 2 Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de groene steelaanzet van de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de knoflook, rode peper en de rozemarijn met de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout.
  3. 3 Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten. Schaaf de kaas in flakes met een dunschiller. Verdeel de sla over 4 borden of een grote schaal. Snijd het vlees in plakjes en verdeel ze over de sla. Besprenkel met de olie en bestrooi met de kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 380
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 1 g
  • Vet 27 g