
Ribeyespies met rozemarijn en paprika
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
2 tl mosterdpoeder
1 tl suiker
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
600 g ribeye
4 rode paprika's
4 grote dikke takken rozemarijn
2 tl zout
Extra: barbecue, aluminiumfolie en een rasp
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar (mosterdpoeder, suiker, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder).
Snijd de ribeye in blokjes van circa 4 bij 4 centimeter en marineer het vlees.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes. Ris de rozemarijn en gebruik de takjes om het vlees en de paprikablokjes er om en om aan te rijgen.
Gril de spiesjes om en om op de barbecue in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout.
Variatietip!
Lekker met een frisse salade van pesto en tomaat