Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribkarbonade met gebakken tomatensalade

Ribkarbonade met gebakken tomatensalade

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 g cherry- tomaatjes
  • 2 zoete uien (in ringen)
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook (in plakjes)
  • 4 ribkarbonades
  • 2 el bloem
  • 15 g boter
  • 4 takjes basilicum (blaadjes gescheurd)
Ribkarbonade met gebakken tomatensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan. Doe de tomaatjes in de pan als deze heel heet is en schud even om. Voeg 1 ui toe en bak 1 min mee. Schep alles in een ruime schaal en laat afkoelen.
  2. 2 Boen de aardappelen schoon en snij ze met schil in blokjes van 1x1 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes op matig vuur in 15-20 min. gaar en goudbruin. Bak de laatste 5 min. de andere ui en de knoflook mee.
  3. 3 Bestrooi tussendoor de karbonades met peper en eventueel zout en bestuif met de bloem. Keer ze een paar keer om zodat er een dun laagje bloem op het vlees zit. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in ± 6 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Draai het vuur uit en laat het vlees nog 4 min. rusten in de pan.
  4. 4 Breng de tomaten op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met basilicum. Serveer het vlees op de aardappelen en serveer de tomatensalade erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 570
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 23 g