
Ribkarbonade met gebakken tomatensalade
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
3 el zonnebloemolie
500 g cherry- tomaatjes
2 zoete uien (in ringen)
1 kg vastkokende aardappelen
2 tenen knoflook (in plakjes)
4 ribkarbonades
2 el bloem
15 g boter
4 takjes basilicum (blaadjes gescheurd)
Bereidingswijze
1 Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan. Doe de tomaatjes in de pan als deze heel heet is en schud even om. Voeg 1 ui toe en bak 1 min mee. Schep alles in een ruime schaal en laat afkoelen.
2 Boen de aardappelen schoon en snij ze met schil in blokjes van 1x1 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes op matig vuur in 15-20 min. gaar en goudbruin. Bak de laatste 5 min. de andere ui en de knoflook mee.
3 Bestrooi tussendoor de karbonades met peper en eventueel zout en bestuif met de bloem. Keer ze een paar keer om zodat er een dun laagje bloem op het vlees zit. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in ± 6 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Draai het vuur uit en laat het vlees nog 4 min. rusten in de pan.
4 Breng de tomaten op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met basilicum. Serveer het vlees op de aardappelen en serveer de tomatensalade erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
35 gram