
Ribkarbonades met pruimen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
4 ribkarbonades
2 eetlepels arachideolie
4 eetlepels grove mosterd
2 uien (in ringen)
200 gram zwarte pruimen zonder pit (gedroogde)
450 gram krieltjes (voorgekookt)
200 gram magere spekreepjes
200 milliliter vleesbouillon
0.5 theelepels paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de karbonades met zout en peper, en bak ze in de olie 3 minuten per kant. Bestrijk ze met mosterd en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
2. Bak de uiringen kort in het bakvet en schep ze op de karbonades.
3. Verdeel de pruimen, krieltjes en spekreepjes erover. Giet de bouillon erover en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
4. Zet het 20 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
605 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
42 gram
Meer recepten in de categorie