Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribolita met krokant knoflookbrood en boerenkool

Ribolita met krokant knoflookbrood en boerenkool

Ingrediënten

  • 1 stuk Gele ui
  • 200 gram Wortel
  • 2 stuks Bleekselderij
  • 75 ml Olijfolie
  • 3 tenen Knoflook
  • 4 takjes Italiaanse kruidenmix (tijm, rozemarijn, oregano, salie)
  • 310 gram Cannellinibonen
  • 400 gram Tomaten in blik
  • 1 Liter Groentebouillon
  • 500 gram Boerenkool fijngesneden
  • 4 sneetjes Bruin vloerbrood
Ribolita met krokant knoflookbrood en boerenkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de gele ui. Snijd de wortel in blokjes van 2 x 2 cm en de bleekselderij in stukjes van 1 cm breed. Verwarm 50 ml van de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij gedurende 5 minuten.
  2. 2. Hak ondertussen twee tenen van de knoflook fijn en voeg samen met de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Bak een paar minuten mee tot de knoflook begint te verkleuren. Spoel de bonen af in een vergiet onder de koude kraan en voeg samen met de tomaten in blik en bouillon toe. Laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en gaar de laatste 10 minuten mee.
  3. 3. Besprenkel het brood met de resterende olijfolie en een snuf zout. Rooster krokant en rasp de derde knoflookteen over het brood.
  4. 4. Proef of de ribolita meer zout of peper kan gebruiken en voeg eventueel naar smaak toe. Schep in kommen of diepe borden en serveer met het knoflookbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 204
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 20 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 13