

Ribolita met krokant knoflookbrood en boerenkool
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Soep
9.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
200 gram Wortel
2 stuks Bleekselderij
75 ml Olijfolie
3 tenen Knoflook
4 takjes Italiaanse kruidenmix (tijm
310 gram Cannellinibonen
400 gram Tomaten in blik
1 Liter Groentebouillon
500 gram Boerenkool fijngesneden
4 sneetjes Bruin vloerbrood
Bereidingswijze
1. Snipper de gele ui. Snijd de wortel in blokjes van 2 x 2 cm en de bleekselderij in stukjes van 1 cm breed. Verwarm 50 ml van de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij gedurende 5 minuten.
2. Hak ondertussen twee tenen van de knoflook fijn en voeg samen met de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Bak een paar minuten mee tot de knoflook begint te verkleuren. Spoel de bonen af in een vergiet onder de koude kraan en voeg samen met de tomaten in blik en bouillon toe. Laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en gaar de laatste 10 minuten mee.
3. Besprenkel het brood met de resterende olijfolie en een snuf zout. Rooster krokant en rasp de derde knoflookteen over het brood.
4. Proef of de ribolita meer zout of peper kan gebruiken en voeg eventueel naar smaak toe. Schep in kommen of diepe borden en serveer met het knoflookbrood.
Meer recepten in de categorie