
Ribroast met gegrilde groente
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
1 courgette
1 aubergine
4 banaansjalotten
2 rode paprika’s
4 el olijfolie
2 el Italiaanse kruiden
2 ribroasts (ca. 500 g Boerentrots), op kamertemperatuur
4 el truffelmayo
Benodigdheden: BBQ schaal, vleestang
Bereidingswijze
1 Steek op tijd de BBQ aan. Snijd de courgette en aubergine in plakken van 1 cm dik. Halveer de sjalotten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Schep ze om met de helft van de olie en de kruiden. Bestrooi met een beetje zout. Grill de groente direct op het rooster (zijkant) of in een BBQ schaal in ca. 12 min. zacht en gaar.
2 Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk dun met de rest van de olie en de kruiden en bestrooi met zout. Grill het vlees in ca. 6 min. (een beetje afhankelijk van de dikte) goudbruin. Keer regelmatig met een tang. Laat het vlees vervolgens 10 min. afgedekt rusten en snijd het dan desgewenst in plakken. Serveer met de groente en de truffelmayo.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
468 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
27 gram