Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribroast met gegrilde groente

Ribroast met gegrilde groente

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 banaansjalotten
  • 2 rode paprika’s
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 ribroasts (ca. 500 g Boerentrots), op kamertemperatuur
  • 4 el truffelmayo
  • Benodigdheden: BBQ schaal, vleestang
Ribroast met gegrilde groente product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Steek op tijd de BBQ aan. Snijd de courgette en aubergine in plakken van 1 cm dik. Halveer de sjalotten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Schep ze om met de helft van de olie en de kruiden. Bestrooi met een beetje zout. Grill de groente direct op het rooster (zijkant) of in een BBQ schaal in ca. 12 min. zacht en gaar.
  2. 2 Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk dun met de rest van de olie en de kruiden en bestrooi met zout. Grill het vlees in ca. 6 min. (een beetje afhankelijk van de dikte) goudbruin. Keer regelmatig met een tang. Laat het vlees vervolgens 10 min. afgedekt rusten en snijd het dan desgewenst in plakken. Serveer met de groente en de truffelmayo.

    Voedingswaarde

  • Kcal 468
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 32 g