Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ribroast

Ribroast

Ingrediënten

  • Ribroast van 400g
  • Kruiden naar wens
  • Aluminiumfolie
Ribroast product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de ribroast 10 – 15 minuten voor het grillen uit de koelkast en uit de verpakking en laat rusten bij kamertemperatuur.
  2. Kruiden kunnen voor of na het bakken naar wens aangebracht worden.
  3. Zorg ervoor dat de BBQ op hoge temperatuur staat – minimaal 220°C is vereist om een bruin korstje te verkrijgen.
  4. Leg het vlees op de BBQ en grill beide zijden op hoge temperatuur gedurende telkens 3,5 minuten.
  5. Indien een meer doorbakken resultaat gewenst is, kan de BBQ verlaagd worden in temperatuur naar 160°C (wanneer regeling van hitte niet mogelijk is, leg je het stuk best wat verder van het vuur) om verder te bakken tot de gewenste kerntemperatuur bereikt is. (voor rosé: 55 à 60°C in de kern – voor doorbakken 60 à 67°C in de kern)
  6. Laat het vlees 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het serveren.