

Ricotta-citroen spaghetti met sperziebonen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
9.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Spaghetti
400 gram Sperziebonen
1 eetlepel Olijfolie
1 Teen Knoflook
250 gram Ricotta
1 stuk Citroen
90 gram Parmigiano
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti met de sperziebonen 9 minuten tot de sperziebonen gaar zijn en de spaghetti al dente is.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de ricotta, de rasp van een citroen, de Parmezaanse kaas en 2 juslepels, ongeveer 40 ml, pastawater toe en meng goed door.
3. Meng de spaghetti en sperziebonen door de saus en breng op smaak met peper en zout. Vind je de saus te dik, voeg dan wat extra pastawater toe.
4. Garneer optioneel met wat chilivlokken bij het opdienen.
Meer recepten in de categorie