1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricotta citrus pancakes

Ricotta citrus pancakes

Ricotta citrus pancakes product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 3 el suiker
  • 360 ml karnemelk
  • 1 mandarijn
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 2 el boter
  • maple syrup
  • griekse yoghurt
Bereiden
Splits de eieren.
Rasp de schil van de mandarijn.
Meng de eierdooiers, ricotta, suiker en karnemelk door elkaar.
Roer in een andere kom het meel, de bakpoeder, baking soda en schil door elkaar.
Klop de eiwitten met het zout stijf.
Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer door elkaar.
Spatel als laatste de eiwitten erdoor.
Smelt de boter.
Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op het vuur.
Beboter de pan met de gesmolten boter die je met een kwastje of keukenpapiertje gelijkmatig.
Bak de pancakes ongeveer 2 1/2 minuut aan iedere kant.
Menugang
Ontbijt
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • Kcal
  • 523
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie