
Ricotta citrus pancakes
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
3 eieren
250 g ricotta
3 el suiker
360 ml karnemelk
1 mandarijn
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baking soda
0.5 tl bakpoeder
0.5 tl zout
2 el boter
maple syrup
griekse yoghurt
Bereidingswijze
Splits de eieren.
Rasp de schil van de mandarijn.
Meng de eierdooiers, ricotta, suiker en karnemelk door elkaar.
Roer in een andere kom het meel, de bakpoeder, baking soda en schil door elkaar.
Klop de eiwitten met het zout stijf.
Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer door elkaar.
Spatel als laatste de eiwitten erdoor.
Smelt de boter.
Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op het vuur.
Beboter de pan met de gesmolten boter die je met een kwastje of keukenpapiertje gelijkmatig.
Bak de pancakes ongeveer 2 1/2 minuut aan iedere kant.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
523 kcal
Meer recepten in de categorie