Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricotta citrus pancakes

Ricotta citrus pancakes

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 3 el suiker
  • 360 ml karnemelk
  • 1 mandarijn
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 2 el boter
  • maple syrup
  • griekse yoghurt
Ricotta citrus pancakes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren.
  2. Rasp de schil van de mandarijn.
  3. Meng de eierdooiers, ricotta, suiker en karnemelk door elkaar.
  4. Roer in een andere kom het meel, de bakpoeder, baking soda en schil door elkaar.
  5. Klop de eiwitten met het zout stijf.
  6. Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer door elkaar.
  7. Spatel als laatste de eiwitten erdoor.
  8. Smelt de boter.
  9. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op het vuur.
  10. Beboter de pan met de gesmolten boter die je met een kwastje of keukenpapiertje gelijkmatig.
  11. Bak de pancakes ongeveer 2 1/2 minuut aan iedere kant.

    Voedingswaarde

  • Kcal 523