Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricottapannenkoekjes met citroen

Ricottapannenkoekjes met citroen

Ricottapannenkoekjes met citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 200 ml melk
  • 1/2 pak mix voor naturel pannenkoeken (à 400 g, PLUS)
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el boter
  • 2 bananen, in plakjes
  • EXTRA aluminiumfolie
Bereiden
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Breng het citroensap met de suiker in een steelpan tegen de kook. Roer even tot de suiker is opgelost en laat op laag vuur 3 minuten zachtjes koken.
Doe de eidooiers met de helft van de ricotta en de melk in een kom. Mix goed met een garde en klop het pannenkoekenmeel, bakpoeder en citroenrasp erdoor.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en schep ze in 2 delen door het beslag.
Verhit een 1/2 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pannenkoekjes van 10 centimeter doorsnede. Bak ze circa 2 minuten en keer ze halverwege. Herhaal tot al het beslag op is. Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes op een stapel, met de plakjes banaan ertussen. Schep er een lepel ricotta op. Lepel de citroensiroop erover.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
73 g
vet
21 g
Kcal
550