
Ricottapannenkoekjes met citroen
4 pers.
ca. 30 min
Overig
Ingrediënten
1 citroen, schoongeboend
75 g fijne kristalsuiker
2 eieren, gesplitst
1 bakje ricotta (250 g)
200 ml melk
1/2 pak mix voor naturel pannenkoeken (à 400 g, PLUS)
1 tl bakpoeder
3 el boter
2 bananen, in plakjes
EXTRA aluminiumfolie
Bereidingswijze
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Breng het citroensap met de suiker in een steelpan tegen de kook. Roer even tot de suiker is opgelost en laat op laag vuur 3 minuten zachtjes koken.
Doe de eidooiers met de helft van de ricotta en de melk in een kom. Mix goed met een garde en klop het pannenkoekenmeel, bakpoeder en citroenrasp erdoor.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en schep ze in 2 delen door het beslag.
Verhit een 1/2 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pannenkoekjes van 10 centimeter doorsnede. Bak ze circa 2 minuten en keer ze halverwege. Herhaal tot al het beslag op is. Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes op een stapel, met de plakjes banaan ertussen. Schep er een lepel ricotta op. Lepel de citroensiroop erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
16 gram