Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricottapannenkoekjes met citroen

Ricottapannenkoekjes met citroen

Ingrediënten

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 200 ml melk
  • 1/2 pak mix voor naturel pannenkoeken (à 400 g, PLUS)
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el boter
  • 2 bananen, in plakjes
  • EXTRA aluminiumfolie
Ricottapannenkoekjes met citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Breng het citroensap met de suiker in een steelpan tegen de kook. Roer even tot de suiker is opgelost en laat op laag vuur 3 minuten zachtjes koken.
  2. Doe de eidooiers met de helft van de ricotta en de melk in een kom. Mix goed met een garde en klop het pannenkoekenmeel, bakpoeder en citroenrasp erdoor.
  3. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en schep ze in 2 delen door het beslag.
  4. Verhit een 1/2 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pannenkoekjes van 10 centimeter doorsnede. Bak ze circa 2 minuten en keer ze halverwege. Herhaal tot al het beslag op is. Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes op een stapel, met de plakjes banaan ertussen. Schep er een lepel ricotta op. Lepel de citroensiroop erover.

    Voedingswaarde

  • Kcal 550
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 73 g
  • Vet 21 g