
Rijkgevulde hummus-pita's met feta en pijnboompitten
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
40 gram pijnboompitten
4 grote pitabroden
1 bakje hummus (ca. 200 gram)
1/2 komkommer, in kleine blokjes
100 gram feta, verkruimeld
2 eetlepel olijfolie extra vierge
1 eetlepel za'atar (kruidenmix)
1 handvol verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 2-3 minuten goudbruin. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden. Zet apart.
2. Verwarm de pitabroden in een broodrooster, in de oven of in een droge koekenpan tot ze warm en zacht zijn.
3. Besmeer de warme pitabroden royaal met de hummus. Maak met de achterkant van een lepel een swirl in de hummus.
4. Beleg de hummus met de blokjes komkommer en de verkruimelde feta.
5. Besprenkel de broodjes met de olijfolie. Garneer met de geroosterde pijnboompitten, de za'atar en de fijngehakte peterselie. Serveer direct.
Variatietip
Liever een romige, zure basis? Vervang de hummus door labneh (uitgelekte yoghurt). Ook lekker met extra toppings zoals granaatappelpitjes voor een zoete, frisse smaak of een paar geroosterde cherrytomaatjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2231 Kj
Calorieën
535 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
2.12 gram
Meer recepten in de categorie