Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijkgevulde nasi goreng met een kruidenomelet

Rijkgevulde nasi goreng met een kruidenomelet

Ingrediënten

  • 350 gram basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 450 gram PLUS magere hamlappen
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper
  • 10 gram koriander
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 400 gram roerbakgroenten chinees
  • 6 PLUS vrije uitloopeieren middelgroot
Rijkgevulde nasi goreng met een kruidenomelet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de hamlappen in kleine blokjes.
  3. Snijd de lente-ui in ringen, de paksoi in repen en hak de rode peper en koriander fijn.
  4. Verhit een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, de helft van de rode peper en de gember. Voeg vervolgens de hamblokjes en 1 eetlepel ketjap manis toe. Bak de hamblokjes in 8 minuten rondom bruin.
  5. Voeg dan de roerbakgroenten, de paksoi, de resterende ketjap manis en de rijst aan de hamblokjes toe. Bak het geheel al roerend nog 5 minuten door.
  6. Kluts ondertussen de eieren los en meng samen met de koriander en de lente-ui. Verhit een pan en bak 4 omeletjes van het eiermengsel.
  7. Verdeel de nasi goreng over de borden, serveer met het kruidenomeletje en garneer met de resterende rode peper.
  8. Tip: Lekker met kroepoek!

    Voedingswaarde

  • Kcal 651
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 83 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 6