
Rijkgevulde nasi goreng met een kruidenomelet
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
350 gram basmatirijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 cm gember
450 gram PLUS magere hamlappen
1 stengel lente-ui
1 paksoi
1 rode peper
10 gram koriander
3 eetlepels ketjap manis
400 gram roerbakgroenten chinees
6 PLUS vrije uitloopeieren middelgroot
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de hamlappen in kleine blokjes.
3. Snijd de lente-ui in ringen, de paksoi in repen en hak de rode peper en koriander fijn.
4. Verhit een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, de helft van de rode peper en de gember. Voeg vervolgens de hamblokjes en 1 eetlepel ketjap manis toe. Bak de hamblokjes in 8 minuten rondom bruin.
5. Voeg dan de roerbakgroenten, de paksoi, de resterende ketjap manis en de rijst aan de hamblokjes toe. Bak het geheel al roerend nog 5 minuten door.
6. Kluts ondertussen de eieren los en meng samen met de koriander en de lente-ui. Verhit een pan en bak 4 omeletjes van het eiermengsel.
7. Verdeel de nasi goreng over de borden, serveer met het kruidenomeletje en garneer met de resterende rode peper.
Tip: Lekker met kroepoek!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2734 Kj
Calorieën
651 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
83 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
44 gram