
Rijst met Chinese kool, kip en sugar snaps
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
350 gram zilvervliesrijst
250 gram kipfilets
1 stuk Chinese kool
75 gram woksaus sweet & sour
4 stengels bosuien
1 bakje koriander
200 gram sugar snaps
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de Chinese kool in kwarten en vervolgens in reepjes. Snijd de kip in blokjes, de bosui in dunne ringen en hak de koriander grof.
3. Verhit een scheutje (wok)olie in een wokpan. Wok de de kipfiletblokjes 2 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de sugar snaps toe en wok nogmaals 2 minuten. Voeg tot slot de zoetzure woksaus toe en verwarm nog 2 minuten.
4. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep het zoetzure kip- en koolmengsel erbij. Garneer met bosui en de koriander.
Meer recepten in de categorie