
Rijst met gerookte zalm en ei
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
75 gram rijst
150 gram broccoli
1 ei
1 kleine ui (gesnipperd)
100 gram zalmfilet (in reepjes)
1 eetlepel olie
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels koksroom
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
2. Kook de broccoli in water met zout beetgaar, giet af en laat uitlekken. Kook het ei in circa 8 minuten bijna hard.
3. Fruit de ui in de olie glazig. Bak de zalmreepjes kort mee en laat ook de kerrie kort meebakken.
4. Schep er de losgemaakte rijst door. Voeg de broccoli en de zalmreepjes toe. Voeg de room toe en laat omscheppend goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de rijst op een bord en garneer met plakjes of partjes hardgekookt ei.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
740 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
64 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie