

Rijst met kruidige runderreepjes en wortelsalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
13.69 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Basmatirijst
2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
350 gram Worteltjes
1 stuk Sjalotten
60 gram Amandelen ongezouten
2 theelepel Citroensap
2 tenen Knoflook
2 centimeter Gember
300 gram Runderreepjes
1 Mespunt 5-spice
3 eetlepel Sojasaus
5 takjes Koriander
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en zet apart tot gebruik.
2. Verwijder ondertussen de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd in dunne reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de paprikareepjes tot ze zacht worden, ongeveer 10 minuten.
3. Rasp de worteltjes op een blokrasp en snipper de sjalot. Hak de amandelen grof. Meng de worteltjes met de sjalot, amandelen, het citroensap, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, zout en peper. Zet apart tot gebruik.
4. Haal de paprika uit de pan en leg apart. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Rasp de knoflook en gember boven de pan en bak 2 minuten – pas op dat het niet verbrandt. Voeg de runderreepjes toe samen met de 5-spice. Bak 3 minuten op hoog vuur en blus af met de sojasaus. Bak nog 1 minuut en draai het vuur uit.
5. Schep de rijst in vier diepe kommen. Verdeel hier de biefstuk, paprikareepjes en wortelsalade over. Garneer met de koriander en serveer direct.
Meer recepten in de categorie