Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstbowl met tonijn rendang en zoetzure komkommer

Rijstbowl met tonijn rendang en zoetzure komkommer

Ingrediënten

  • suiker
  • 300 gram rijst
  • 2 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 bakje boemboe voor rendang
  • 4 blikjes tonijn uit blik
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 stuk komkommer
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 0 stuk rode peper
  • 2 zakken wokgroenten
Rijstbowl met tonijn rendang en zoetzure komkommer product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Bereid de rijst volgens de aanwijziging op de verpakking.
  2. 2. Pel en snijd de uien en de knoflook fijn en rasp de gember.
  3. 3. Verhit een hapjes pan met olie en fruit de ui in 4 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en fruit 2 minuten mee. Schep de rendang boemboe erdoorheen en vervolgens de uitgelekte tonijn. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat de rendang zachtjes pruttelen.
  4. 4. Snijd de komkommer doormidden, schaaf met een kaasschaaf in lange slierten en doe ze in een kom. Snijd rode peper in dunne ringetjes. Verhit de azijn in een steelpannetje en voeg 1 el suiker toe. Laat de suiker oplossen en voeg de gesneden rode peper toe. Giet het mengsel over de komkommer en schep goed door.
  5. 5. Verhit een flinke scheut (wok)olie in een wokpan. Zorg dat de pan goed heet is. Wok de groentes op hoog vuur tot deze gaar zijn (ongeveer 3 á 4 minuten).
  6. 6. Schep de rijst, rendang, groentes en de zoetzure komkommer in een diepe schaal.
  7. Tip: Serveer met verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 730
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 77 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 20
  • Vezels 7