
Rijstbowl met tonijn rendang en zoetzure komkommer
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
suiker
300 gram rijst
2 stuks uien
2 teentjes knoflook
5 cm gember
1 bakje boemboe voor rendang
4 blikjes tonijn uit blik
1 blikje kokosmelk
1 stuk komkommer
50 ml witte wijnazijn
0 stuk rode peper
2 zakken wokgroenten
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens de aanwijziging op de verpakking.
2. Pel en snijd de uien en de knoflook fijn en rasp de gember.
3. Verhit een hapjes pan met olie en fruit de ui in 4 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en fruit 2 minuten mee. Schep de rendang boemboe erdoorheen en vervolgens de uitgelekte tonijn. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat de rendang zachtjes pruttelen.
4. Snijd de komkommer doormidden, schaaf met een kaasschaaf in lange slierten en doe ze in een kom. Snijd rode peper in dunne ringetjes. Verhit de azijn in een steelpannetje en voeg 1 el suiker toe. Laat de suiker oplossen en voeg de gesneden rode peper toe. Giet het mengsel over de komkommer en schep goed door.
5. Verhit een flinke scheut (wok)olie in een wokpan. Zorg dat de pan goed heet is. Wok de groentes op hoog vuur tot deze gaar zijn (ongeveer 3 á 4 minuten).
6. Schep de rijst, rendang, groentes en de zoetzure komkommer in een diepe schaal.
Tip: Serveer met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3068 Kj
Calorieën
730 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
44 gram