Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstepap met mango en kokoskaramel

Rijstepap met mango en kokoskaramel

Ingrediënten

  • 150 gram Basmatirijst
  • 400 ml Volle melk
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 Mespunt Kardemom
  • 75 gram Suiker
  • 1 Halve Mango
  • 1 theelepel Limoenrasp
Rijstepap met mango en kokoskaramel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Doe de rijst met de melk, de helft van de kokosmelk, de kardemom en een mespunt zout in een pan. Breng met de deksel op de pan aan de kook en kook in 8-10 minuten beetgaar. Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
  2. 2. Doe de suiker in een klein pannetje en laat op laag tot middelhoog vuur smelten tot karamel. Voeg als de karamel amberkleurig is de resterende kokosmelk toe en meng op het vuur tot een gladde karamelsaus. Het kan zijn dat het gaat klonteren, houd de pan op laag tot middelhoog vuur tot het geheel glad wordt.
  3. 3. Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes en meng met de limoenrasp.
  4. 4. Schep de rijstepap in 4 schaaltjes of glaasjes. Top een beetje kokoskaramel en garneer met de mango.

    Voedingswaarde

  • Kcal 227
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 0