

Rijstepap met mango en kokoskaramel
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Zoet
3.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Basmatirijst
400 ml Volle melk
400 ml Kokosmelk
1 Mespunt Kardemom
75 gram Suiker
1 Halve Mango
1 theelepel Limoenrasp
Bereidingswijze
1. Doe de rijst met de melk, de helft van de kokosmelk, de kardemom en een mespunt zout in een pan. Breng met de deksel op de pan aan de kook en kook in 8-10 minuten beetgaar. Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
2. Doe de suiker in een klein pannetje en laat op laag tot middelhoog vuur smelten tot karamel. Voeg als de karamel amberkleurig is de resterende kokosmelk toe en meng op het vuur tot een gladde karamelsaus. Het kan zijn dat het gaat klonteren, houd de pan op laag tot middelhoog vuur tot het geheel glad wordt.
3. Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes en meng met de limoenrasp.
4. Schep de rijstepap in 4 schaaltjes of glaasjes. Top een beetje kokoskaramel en garneer met de mango.
Meer recepten in de categorie