
Rijstkoekjes met yoghurtdip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram zilvervliesrijst
75 gram bloemkool
2 stengels bosuien
5 stuks eieren
2 teentjes knoflook
2 handjes basilicum
100 gram doperwten
150 ml yoghurt
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Hak de bloemkool en de basilicum fijn, snijd de bosui in dunne ringen en laat de doperwten uitlekken.
3. Meng de rijst met de eieren, de bloemkool, de bosui, de doperwten en 1 teentje knoflook en hussel goed.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en kneed gelijke balletjes van het rijstmengsel. Voeg steeds 2-3 balletjes aan de pan toe en druk deze iets plat. Bak de rijstkoekjes in 4 minuten rondom goudbruin en knapperig.
5. Meng ondertussen de yoghurt met het overgebleven teentje knoflook en de basilicum en breng op smaak met peper.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1646 Kj
Calorieën
392 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie