Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstkoekjes met yoghurtdip

Rijstkoekjes met yoghurtdip

Ingrediënten

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 75 gram bloemkool
  • 2 stengels bosuien
  • 5 stuks eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes basilicum
  • 100 gram doperwten
  • 150 ml yoghurt
Rijstkoekjes met yoghurtdip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de bloemkool en de basilicum fijn, snijd de bosui in dunne ringen en laat de doperwten uitlekken.
  3. Meng de rijst met de eieren, de bloemkool, de bosui, de doperwten en 1 teentje knoflook en hussel goed.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en kneed gelijke balletjes van het rijstmengsel. Voeg steeds 2-3 balletjes aan de pan toe en druk deze iets plat. Bak de rijstkoekjes in 4 minuten rondom goudbruin en knapperig.
  5. Meng ondertussen de yoghurt met het overgebleven teentje knoflook en de basilicum en breng op smaak met peper.

    Voedingswaarde

  • Kcal 392
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 4