Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstnoedels met tofu-curry

Rijstnoedels met tofu-curry

Ingrediënten

  • 400 g tofu (biologisch)
  • 225 g (volkoren) noedels
  • 4 el zonnebloemolie
  • 70 g rode curry kruidenpasta (fairtrade)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 400 g roerbakgroenten Thais
  • 125 g taugé
  • 100 g cashewnoten ongezouten en ongebrand
Rijstnoedels met tofu-curry product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de tofu in blokjes van ± 1 cm en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 3 el olie en bak de tofu op hoog vuur in 6 min. knapperig in een hoge koekenpan. Schep regelmatig om, zodat de blokjes rondom lichtbruin worden en leg ze op een stuk keukenpapier. Verhit in dezelfde pan de currypasta ± 1 min. (Wil je niet zo pittig, gebruik dan een halve verpakking.) Roer dan de kokosmelk erdoor en laat tot ± de helft inkoken. Giet ondertussen de noedels af en spoel af onder koud stromend water om plakkerige noedels te voorkomen.
  3. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroenten 6 min. Voeg de taugé en cashewnoten toe. Verwarm en schep nog 1 min om. Roer de currysaus erdoor.
  4. Meng de noedels met de groenten en warm even door. Verdeel over de borden. Schep de tofu door de curry en verdeel over de noedels.

    Voedingswaarde

  • Kcal 860
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 58 g
  • Vet 56 g