
Rijstnoedels met tofu-curry
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
400 g tofu (biologisch)
225 g (volkoren) noedels
4 el zonnebloemolie
70 g rode curry kruidenpasta (fairtrade)
1 blik kokosmelk (400 ml)
400 g roerbakgroenten Thais
125 g taugé
100 g cashewnoten ongezouten en ongebrand
Bereidingswijze
Snij de tofu in blokjes van ± 1 cm en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 3 el olie en bak de tofu op hoog vuur in 6 min. knapperig in een hoge koekenpan. Schep regelmatig om, zodat de blokjes rondom lichtbruin worden en leg ze op een stuk keukenpapier. Verhit in dezelfde pan de currypasta ± 1 min. (Wil je niet zo pittig, gebruik dan een halve verpakking.) Roer dan de kokosmelk erdoor en laat tot ± de helft inkoken. Giet ondertussen de noedels af en spoel af onder koud stromend water om plakkerige noedels te voorkomen.
Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroenten 6 min. Voeg de taugé en cashewnoten toe. Verwarm en schep nog 1 min om. Roer de currysaus erdoor.
Meng de noedels met de groenten en warm even door. Verdeel over de borden. Schep de tofu door de curry en verdeel over de noedels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
56 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
27 gram