
Rijstovenschotel met courgette, gehakt en prei
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 45 min
Europees
Ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
1 courgette
1 eetlepel olie
250 gram preien
150 gram mager rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel tijm
30 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereidingswijze
1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Warm de oven voor op 200 °C.
3. Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
4. Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.
5. Maak de groente op smaak met peper.
6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
7. Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Roerbak de prei met het gehakt mee tot het gaar is.
8. Voeg de rijst als deze klaar is toe aan het mengsel, samen met de tomatenpuree.
9. Maak er met wat water, peper en de tijm een smeuïge massa van.
10. Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over.
11. Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.
12. Strooi de geraspte kaas er over.
13. Laat het gerecht in het midden van de hete oven lichtbruin kleuren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
533 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie