
Rijstpudding met frambozen, kaneel en sinaasappel
dessert
4 pers.
ca. 25 min
18.69 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Toverrijst
500 ml Volle melk
1 stuk Kaneelstokje
1 stuk Handsinaasappel
250 gram Frambozen
8 gram Vanillesuiker
2 eetlepel Kristalsuiker
Bereidingswijze
1. Doe de rijst in een pan met de melk, kaneel en een snufje zout. Breng aan de kook en kook gedurende 8 minuten op laag vuur of totdat de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en giet de rijst af. Laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan.
2. Rasp en pers de sinaasappel. Doe de frambozen met 1 theelepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, de vanillesuiker en kristalsuiker in een pan. Verwarm op middelhoog vuur en roer regelmatig. Draai het vuur uit zodra de meeste frambozen kapot zijn en het geheel een grove saus wordt. Laat staan tot gebruik.
3. Verwijder het kaneelstokje. Schep de rijst voorzichtig om en verdeel over vier bakjes of glaasjes. Top met het frambozenmengsel en serveer gelijk.
Meer recepten in de categorie